Blogg om bilar, fritid och sport

Blogg om bilar, fritid och sport

Viltkyl

- Posted in Hobby by

Dags att köpa en vilktyl

Som jägare har jag varit med om älgjakt och jagat vildsvin och rådjur. Älgjakten är speciell och står ut lite extra från övrig jakt.

Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur sammankopplad älgjakten är med Sverige och med tanke på hur lång tradition vi har av att jaga älg i Sverige.

Nu när jakten har satt igång i augusti så inser jag att att jag behöver en viltkyl. Som det är idag så måste jag be andra i jaktlaget att ta hand om det jag fällt och det är ju schysst att de gör det men jag vill så klart ta hand om det jag jagat själv.

Jag vet att det finns jägare där ute i landet som bygger egna viltkyl av gamla kylskåp och liknande men jag vill ha en riktigt kyl som fungerar och håller rätt temperaturer.

Att förvara köttet i rätt temperatur är speciellt viktigt nu under augusti då det kan vara riktigt varmt och fuktigt ute. Köttet ska ju hängmöras ganska länge och är det då för låga temperaturer i viltkylen så blir det inte speciellt bra.

Drömmen vore så klart att ha ett specialbyggt viltkyl men det behovet har jag inte och ett sånt kyl måste man ha plats med att bygga också vilket jag inte har. Därför funderar jag på att beställa en färdig jaktkyl av lite mindre snitt.

Jag har hittat ett företag som bygger måttbeställda kylrum och viltkyl men som även säljer färdiga viltkylar.

Jag funderar på att beställa en viltkyl därifrån som är stort nog för att hantera köttet. Behovet av att förvara en hel älg har jag inte utan när man fäller en älg så delar man upp djuret bland resten av jaktlaget.

![Jag funderar att beställa en viltkyl från Foamking3

Reparationer på Tesla

- Posted in Bilar by

Behöver du utföra reparationer på din Tesla?

Jag har en Tesla model S som jag precis har köpt. Fick höra att de haft väldigt mycket problem med sina länkarmar på alla bilar som är tillverkade innan 2017. Min Tesla är tillverkad 2016 och jag är inte så säker på att länkarmarna på min Tesla har blivit bytta. Det finns begagnattest man kan göra på Tesla innan man köper sin elbil, men jag gjorde inte det på min och nu ångrar jag det lite. Det upptäckte jag när jag kikade runt på nätet efter nya länkarmar. Hittade då en sida som erbjuder inte bara begagnattest på sin tilltänkta Tesla, utan även reparationer, service, mycket olika Tesla produkter och även en ny förbättrad länkarm som de själva tagit fram.

Detta är min nya favoritsida, de har allt jag behöver till min Tesla. Jag läste på sidan om deras nya förbättrade länkarm som de tagit fram. Har bestämt mig för att beställa dem och att lämna in min bil på reparation hos dem med. När jag lämnar in den för reparation av länkarmarna ska jag även passa på och se om det är något mer jag behöver reparera på min Tesla innan olyckan är framme.

De som utför reparationer på Tesla bilar ligger väldigt bra till för mig med. Deras verkstad ligger i Vallentuna, vilket ligger inte alls långt bort från där jag bor. De har fått väldigt bra betyg av sina kunder och de känns som ett tryggt val för reparationer av min Tesla.

Man kan även lämna in sin bil för service hos dem. Helt klart något jag kommer att göra om reparationerna av bilen går bra. Skönt att ha ett företag som man kan vända sig till om det mesta när det kommer till min nyinköpta Tesla. De folierar även bilar och jag har sett bilder på det färdiga resultatet. De är otroligt snygga och jag blir sugen på att göra detta även på min Tesla. Inte bara att det är snyggt, det skyddar ju faktiskt även bilen och dess lack. Skulle man tröttna kan man alltid ta bort det igen.

Men en sak i taget. Först ska min Tesla genomgå lite reparationer hos Tässla store och sen kan man satsa med på det utseendemässiga på bilen.

reparationer Tesla Tässla store

Bilverkstad i Göteborg

- Posted in Bilar by

Riktigt bra bilverkstad i Göteborg

Jag har precis flyttat till Göteborg, eller närmare bestämt Västra Frölunda. Jag brukar alltid lämna in min bil för service på hösten innan vintern kommer. Så att man vet att den är i bra skick inför vintern. Känns bättre på nått sätt. Så jag började leta efter en bilverkstad i närheten. Det är jobbigt när man haft en pålitlig bilverkstad och sen måste byta på grund av flytt. Jag har dels hört mig omkring och sen letat lite på nätet. Det bästa är ju att höra från personer som haft en bra erfarenhet av bilverkstaden. Det var en bilverkstad som stack ut mest. De hade flest nöjda kunder av dem jag frågat. Bilverkstaden heter BilAir Center. Ganska fyndigt namn tycker jag, det kommer man liksom ihåg.

Tänkte köra inom och snacka med dem imorgon för att se vad det kostar med mera. Läste på deras hemsida att de utför komplett bilservice. Det stod även att de kontinuerligt uppdaterar sig med utbildningar för att hålla sig så uppdaterade som möjligt. Undra hur många andra bilverkstäder som faktiskt gör det. Tycker jag var ett stort plus, får mig att känna mig trygg med att lämna över min bil till dem.

De verkar göra det mesta som har med bilar att göra och även husvagnar samt lastbilar. En helhets verkstad. Det är ju faktiskt precis vad jag letar efter. Min bil ligger mig varmt om hjärtat och jag är beroende av den för att kunna ta mig till och från jobbet. Så det är viktigt för mig att jag hittar en bilverkstad som är bra. Jag har en nyare Audi SUV som är så otroligt skön att köra. En skön bil är bra när man kör så mycket som jag gör. Och att den fungerar som den ska är ju ännu viktigare. Där kommer en bra bilverkstad in:)

bilverkstad Göteborg BilAir Center

Tillbehör till din Tesla

- Posted in Bilar by

Tillbehör som är grymma till Tesla

Jag har nu under många år varit ägare till en Tesla. Jag är otroligt nöjd med detta och tycker att det är en underbar bil. Jag har uppdaterat mig till olika modeller under åren, men sen kände jag att det var vissa saker som saknades i bilen. Så jag började kolla efter diverse tillbehör. Vad det fanns som kunde göra bilen ännu mera praktiskt och även sätta en personlig touch på bilen.

Jag vill dela med mig om en hemsida jag hittade som var så otroligt bra. Där fanns jättemycket att välja mellan. Jag är helt lyrisk över allt bra jag hittat där till min bil. Blir så nöjd varje gång jag hoppar in i bilen och ser förändringen. Inte bara de praktiska tillbehören till Teslan utan även en hel del utseendemässiga saker.

Jag har valt att göra om vissa detaljer till kolfiber inne i bilen. De där små detaljerna som är så lite men gör så mycket. Även vid öppningen av dörren, där man stiger in i bilen, har jag lagt kolfiberfoliering. Både snyggt och det skyddar bra mot repor som kan uppstå. Även vid bagageluckan lade jag kolfiber foliering på Teslan.

En av sakerna jag använder mig av mest är den otroligt praktiska papperskorgen. Den har till och med inbyggd lampa vilket är bra under de mörka dagarna här i Sverige. Sen köpte jag även en massa sparkskydd för att hålla bilen i så fint skick som möjligt. Bra att man kan köpa saker som skyddar. Kommer Teslan att se ny ut när jag säljer den efter att jag tagit bort alla skydden. Plus att jag har barn som gärna sparkar på sätena med sina sandiga eller smutsiga skor ibland. Jag spenderar mycket tid i bilen i mitt jobb, så den slits ju säkerligen mer än hos andra. Jag valde även att byta ut klädseln i bilen till en jättefin cognac brun färg istället för den svarta jag har nu. Det var förvånansvärt bra kvalité på det måste jag säga. Jag hade förväntat mig att det inte skulle vara lika bra som originalet, men det var det verkligen! Så otroligt nöjd. Tässla store hette den här butiken jag hittat, ni kan klicka här för att komma till deras sida och spana in vad dem har. Nä dax att åka och handla i min personifierade Tesla:)

tillbehör Tesla baklyktor Tässla store