Blogg om bilar, fritid och sport

Blogg om bilar, fritid och sport

Bilfrakt

- Posted in Bilar by

Bilfrakt är en viktig del i försäljningen av bilar.

Som ett litet företag inom begagnade bilar är det viktigt att vara aktiv om du vill sälja.

Mitt företag köper och säljer begagnade bilar.

Det är ganska svårt att vara ett litet företag i den här typen av arbete. Å ena sidan finns det en stor skepsis bland kunderna då många små företag som säljer bilar tyvärr är allt annat än seriösa.

Men det är också svårt att konkurrera med de stora bilföretagen då de ibland accepterar ett riktigt lågt pris när de säljer en bil. Eftersom de säljer många begagnade bilar behöver de inte ha lika mycket vinst för varje försäljning.

En annan sak som ger större bilföretag en fördel är att de ofta får begagnade bilar i inbyte när deras kunder ska köpa en ny bil, så att de i princip kan sitta och vänta på att det kommer in begagnade bilar som de kan sälja.

Som ett litet företag fungerar det inte så.

Jag brukar behöva hitta en begagnad bil att sälja, hämta hem den i vårt showroom och sedan lägga ut den till salu. Jag har kört många mil bara för att titta på en begagnad bil som är till salu och sedan köpa den och köra hem den igen.

Om bilen i fråga är för långt från där jag bor kan jag inte gå och hämta den själv eftersom det tar för lång tid. När så är fallet brukar jag använda hjälp av ett företag som heter Axess logistik för att transportera bilen. De kör biltransporter över hela Danmark och även i Europa så att de kan användas när du har hittat en bil som är långt ifrån där du är.

Förra gången använde jag dem när jag hade hittat en bil i Göteborg av alla ställen. Men det var ett bra pris vad gäller bilmärket, modellen och körsträckan så jag ville verkligen få hem den då jag trodde att jag kunde sälja den med en bra vinst där jag bor.

Transporten gick som vanligt bra och det var inga problem att få hem bilen till företaget.